Värien vallankumous I AM BEAUTIFUL 2018

Oli ilo olla osa jotain uutta, mikä tulee tapahtumaan Tallinnassa joka syksyllä. Puhun I AM BEAUTIFUL seminaarista, jonka järjesti Eestin Kosmetologien Liitto.

Foto: Gerda Carina
Foto: Gerda Carina

Se on seminaarien uusi käsite, ja minun on sanottava, että se toimii. Järjestäjät kokoavat joukon ammattilaisia, jotka ovat oma alansa asiantuntijoita ja antavat heille 18 minuuttia (kuten TED-keskusteluissa) saadakseen viestinsä vietyä yleisölle. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka olet työskennellyt kentälläsi vuosien ja vuosien ajan, sinun on vedettävä kaikki asiantuntemuksesi yhteen niin lyhyessä ajassa. Kaiken tämän takana syy on se, että ihmiset pysyvät keskittettynä ja oppivat tehokkaasti siinä aikana. On todistettu toistuvasti, että tämä esitystapa pitää todella paljon ihmisiä kuuntelemassa.

Loppujen lopuksi, kun käymme seminaareissa, etsimme uutta tietoa paketissa, jonka voimme "ottaa mukaan". Pitkät esitykset monilla yksityiskohdilla ovat hyviä, jos olet jo todella perehtynyt aiheeseen. Se on silloin, kun haluat lisätietoja aiheesta ja tarvitset perusteellisempia selityksiä. I AM BEAUTIFUL seminaari on tarkoitettu ihmisille ja ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita elämästä ja haluavat tietää enemmän.

Minusta tuntuu, että tällainen seminaari toimii erittäin hyvin niille, joilla on vain vähän tai ei lainkaan tietoa, sekä niille, joilla on jo joitakin tai laajoja tietoja eri aiheista. Kun monet asiantuntijat hienosäätää asiantuntemustaan seminaarin esitystä varten ja antavat seminaarissa kuuntelijoille parhaan osan siitä, niin se on todellinen lahja.

The team that made it happen and me; Foto: Rauno Liivand
The team that made it happen and me; Foto: Rauno Liivand

Ollessani ollut yksi puhujista, minä tietysti puhuin ja osoitin, kuinka värit toimivat ihmisten arjessa. Aiheeni on niin visuaalinen kuin se mahdollisesti voi olla. Meidän on nähtävä erilaisten värien sävyjä ja voimakkuutta sekä niiden vaikutusta eri ihmisillä. Koska olen itse tehnyt niin paljon virheitä värejä käyttäessään ennen kuin menin vuosia sitten opiskelemaan, tiedän nyt sen tunteen, kun todella "ymmärtää sen", että on parempi työskennellä värien kanssa eikä niitä vastaan.

Minun on sanottava, että olin erittäin iloinen esitykseni jälkeen, koska niin monet ihmiset halusivat puhua kanssani ja kysyä kaikenlaisia kysymyksiä siitä, mitä tehdä seuraavaksi, että saada vaatekaappi ajan tasalle ja miten tehdä ostoksia niin, että ei tekisi vääriä valintoja. Toivon, että voisin kertoa kaikille kaiken, mutta valitettavasti tietenkin se ei ole mahdollista muutamassa minuutissa. Minulle se on ollut pitkä tie täynnä kokeita ja erehdyksiä kunnes viimein, vuosien koulutuksen ja opiskelun jälkeen voin nyt sanoa, että tiedän, miten värit toimivat ja kenen pitäisi käyttää mitä värejä ja monia muita asioita mitkä helpottaa elämää kaikille osaamisalallani.

Jostain syystä värien vallankumos ei ole löytänyt tietäänsä Baltian maille niin suuressa määrin kuin monissa muissa maissa. Näissä maissa naiset ovat erittäin kiinnostuneita kauneudesta. Tämä on yksi syy, miksi haluan auttaa, koska olen todella sitä mieltä, voin tehdä niin paljon ihmisten elämän paremmaksi. 

This is one piece of the beauty puzzle
This is one piece of the beauty puzzle

Kirjaani "Color Your Life", joka on myynnissä englanniksi osoitteessa www.amazon.com, on käännety myös viroksi ja sitä myydään paikallisessa kirjakaupassa Rahva Raamat ja sen virolainen nimi on Värvivapustus. Siksi meillä on se, mitä tarvitaan, etttä aihe tulisi tutuksi myös Virossa. Kun olet lukenut kirjan, saat olemaan hyvin kriittinen omia värejäsi suhteessa ja aloitat kokeilun, kuinka näytät eri väreissä. Olen antanut kirjassa vinkkejä siitä, miten on paras tapa aloittaa.

Myös hiusten väri ja meikki ovat erittäin tärkeitä väreissä joita käytät. Tavoitteenasi on nähdä harmonia, kun valitset värit itsellesi tai kellekään toiselle.

Esimerkiksi kuulen usein, että "en pidä punaisesta" tai jostain muusta väristä. Jos tunnet niin, sen merkitse sitä, että et ole löytänyt punaista väria, joka "tykkää sinusta". Kun siten lopulta löydät sen punaisen, näet, että tässä maailmassa on punainen väri, jossa näytät hyvältä. Siitä ei ole mitään epäilystä. Ole rohkea ja kokeile erilaisia sävyjä ja värejä, joita et ole koskaan aiemmin kokeillut. Näinä päivinä se on hyvin helppo. Voit mennä kauppaan, valita mitä haluat ja kokeilla. Sitä teemme joka tapauksessa aina, kun hankimme uusia vaatteita, kenkiä, laukkuja ja kaikkea muuta.

Voit myös mennä verkkosivustolleni ja hankkia itselleen 24-sivuisen kirjan Professional Shopping Guide (Ammatimainen ostosopas). Se on maksutonta ja saat tiivisteltyä tietoa. Voit käyttää värejä Shopping-oppaassa annettuun järjestelmään mukaan ja se toimii sinulle koko eliniän ajan.

Anna väreille tilaisuus rakastaa sinua takaisin ja tehdä sinut onnelliseksi!

Tekijä: Raija Lydecken / Coloraija.com -yhtiön perustaja