Jos asiakkaalla on suonikohjuja (hiussuonissa tai laskimoissa)

Kun on kyse suonikohjuista, on aina tärkeää korostaa, että tämä on yksi yleisimmistä sairauksista, joka ei ole hengenvaarallinen. Myös ns. rikkoutunut kapillaari jossain keholla, ei tarkoita sitä, että tarvitsee heti mennä lääkäriin. Laajentuneet laskimot kehossa ovat, ja tulevat olemaan, useimmissa tapauksissa kosmeettisia ongelmia, ja olisi hyvä tutustua aiheeseen, eikä kuvitella kauheita asioita.

Foto: Gerda Carina
Foto: Gerda Carina

Olen vakuuttunut siitä, että jokaisella naisella voisi olla "hänen oma" kauneushoitaja, kenen luo käydä vuosien varrella. Aivan kuten kaikki muuttuu ajan kuluessa, niin kehommekin muuttuu. Usein se on kosmetologi, joka näkee muutokset, jotka voivat olla hyvin tärkeitä. Siksi on tärkeää, että myös kauneushoitaja tietäisi, että suonikohju on ensisijaisesti kosmeettinen muutos. Kauneushoitajan olisi hyvä myös olla tietoinen siitä, että laitteilla tehtäävissä hoidoissa tulisi olla varovainen jos asiakkaalla on suonikohjuja, koska ihon manipulointi voi johtaa siihen että suonikohjuja tulee lisää.

Ihmiset usein pelkäävät, että suonikohjujen esiintyminen merkitsee myöhempää gangreenia. Itse asiassa näin ei ole, koska suonikohju ei ole sama kuin todellinen valtimoverenkierron häiriö - nämä ovat kaksi aivan eri asisa. Usein myös ajatellaan, että suonikohjuja ja tromboosi ovat sama asia, unohtaen, että suonikohjut ovat ns. rakenteelliset poikkeavuudet, ja tromboosin tapauksessa puhumme veren hyytymishäiriöstä.

Mistä sellainen eripuraisuus? Tämä johtuu todennäköisesti anatomian ja fysiologian vähäisestä tuntemuksestamme. Se on myös yksi syy siihen, miksi olen aktiivinen sekä sosiaalisessa mediassa, kuin myös muualla mediassa, tuottaakseen eestinkielistä sisältöä aiheista, mitä on aikaisemmin vähän käsitelty. Päinvastoin kuin gangreenin pelko, olen varma, että ihmiset ovat tietoisia, miten esimerkiksi tupakointi vaikuttaa verisuoniin. Kuitenkin on joskus helpompaa sivuuttaa tietosi ja edelleen haittaa oma terveyttää.

Toivon, että jos kauneushoitaja huomaa asiakkaalla suonikohjuja, ottaisi hetken ajattelemiseksi, että mitä voisi suositella asiakkaalle. Jos on suunniteltu hoitoja laitteilla tai jotain muuta hoitoa, joka vaatii ihon aggressiivista manipulointia, niin ehkä sitä ei saisi tehdä potilaan jalkoihin! Tiede osoittanut, että rikkomalla iho saavutetaan kapillaarien laajentamiseen.

Esittäjä: lääk Veronika Palmiste